9.12.10
ULTRABLASTT!
27.10.10
...a soundtrakk
Υ.Γ.
μακαρι να την βγαλει "καθαρη" ο μεγαλος Θ.Β., ...απο τα λιγα που εμειναν στον τοπο
1 Big Wave Riders - Big Sound
2 Les Filles Et Les Garçons - Glockenspiel Song
3 Martin Solveig & Dragonette - Hello (Club Edit)
4 Detachments - Holiday Romance
5 Weapons of audio - Kill My Boss
6 Futuristic Retro Champions - Kitten With A Loaded Gun
7 Hot Lava - Mummy Beach
8 Crystal Castles - Not In Love (Feat. Robert Smith)
9 Hot Lava - Pussy Cocaine
10 Germany Germany - River
11 Phinz - Run Forest
12 Detachments - The Flowers That Fell
13 Tiger love - Under Control
Υ.Γ.2 μ' αυτα και μ'αυτα ξεχαστηκα και νομιζω οτι πρεπει να ανφερω δυο τινα..ποτε δεν εχω ποσταρει δυο τραγουδια απο την ιδια μπαντα αλλα σε κατι που το εχω "λιωσει", αξιζει, δηλαδη σχετικα με τους Detachments αλλα και τους Hot Lava το θεμα αλλαζει και τελος οσον αφορα τους πρωτους οφειλω και ενα συγγνωμη στον ευατο μου για τη διετη αγνοια που ειχα για αυτη τη μπαντα που κυριολεκτικα μου γαμησε το μυαλο και τα αυτια!!!
4.10.10
New Europeans
...άσχετο - σχετικό. πριν καιρό αγόρασα ένα σακί με κοπριά για τον κήπο και διαβάζοντας τη συσκευασία (χούι κι αυτό!) είδα ότι το προϊόν είναι μέιντ ιν εσθόνια...τελικά ούτε σκατά δεν είμαστε ικανοί να παράγουμε πλέον;;;
...δεν τελείωσα με αυτή τη γαμιόλα τη γενιά του '60, απλά έχω ανάγκη λίγη μουσική. καλή ακρόαση.
6.9.10
FUNPLEX ή αλλίως...το ελληνικό παράδοξο
6.8.10
Audio Voidio (the august brainstorm)
σχετικά με το ζουμί της υπόθεσης μερικά από τα τραγουδάκια πραγματικά γαμάνε μάνες...τα ακούω στο αυτοκίνητο και έχω λιώσει το δισκάκι (κάποια ενίοτε και στο ριπίτ), δώστε βάση σε κιθάρες που χτυπάνε για τα καλά από τους Blacklist και τους The Pass, αλλά επίσης κινούμενοι σε πιο ηλεκτρονικά μονοπάτια αυτό που με τρελαίνει είναι το This Town των Secret Circuits και τέλος το χιτ του Αυγούστου που αναδύει καλοκαίρι (όχι σαν αυτό που νομίζεις, αλλά σαν αυτό που νομίζω εγώ) είναι το Beachy Head με τη γκόμενα από τους Veronica Falls να δίνει ρέστα...φρέσκο και δροσερό σα τη γλωσσα της Ούμα Θέρμαν απλωμένη ολόκληρη πάνω σε παγωτο χωνάκι!
6.7.10
Bikini kill kill kill
ήρθε σιγά σιγά και η εποχη για τα μπικίνι...έξω όλα, βυζιά, κώλοι, μάτια και όλοι στη σειρά για κοκταίηλ... μοχίτο, καϊπιρίνια και ότι άλλο γουστάρει ο έλληνας. κι ας τρέχει χαράματα για τις προσφορές στο Lidl, κι ας είναι οι επιστολές που λαμβάνει μονάχα από τράπεζες και λογαριασμούς. ποτε θα ξυπνήσει άραγε; όταν θα του έρθει καρτ ποστάλ με ένα γιγαντιαίο Μ..."κρίση φίλε μου, τι να γίνει...θα την περάσουμε με μπανάκια και μπυρίτσες". η κρίση ευνοεί τρία πράγματα τελικά, τον τζόγο, το ποτό και το γαμήσι, αρκεί να μη συμβαίνουν ταυτόχρονα...πάνε τα παλιά τα χρόνια που στις παραλίες γύριζαν και πουλούσαν λουκουμάδες, τώρα πουλάνε DVD και CD και όλοι κρυφά ρωτάνε "αν έχεις τη Τζούλια 3, 4 , 5"-( αλήθεια υπάρχει νούμερο 5;), που οι γριές περίμεναν στα προποτζίδικα για το πούλμαν που θα τις πάει στη Λούτσα. τώρα είναι μέσα με aircondition και παίζουν ΚΙΝΟ, άλλα το κοκταίηλ κοκταίηλ...γαμώ τον αντιθεό μου που είμαι. αν ζουσε ο Νταλί θα πάθαινε εγκεφαλικό στην προσπάθειά του να απεικονίσει την ελληνική μικροπραγματικότητα...πάλι γκρινιάζω. ε ναι, γκρινιάζω και θέλω να φύγω από εδώ, αλλά προτού φύγω θα απαιτήσω με όση δύναμη μου απομένει τρία τινά...να δω ζωντανό σοδομισμό με συμμετοχή Κραουνάκη και Λαζόπουλου και τον Άνθιμο να ρίχνει αγιασμό, να κάνει ξανά χρυσό δίσκο ο Τέρρης Χρυσός και τέλος να τα ξαναβρούν στον άλλο κόσμο η Αλίκη με τον Παπαμιχαήλ μπας και χαρουν όλες οι αγάμητες γεννηθείσες από το 1973 και έκτοτε...όσο για τη μουσική (διότι ξεχάστηκα)...προσέξτε το καινούριο απο τους Teenagers, το remix στους autoKratz, να θυμηθούμε τους Σουηδούς Tables από το 1992 και τη διασκευή στους Stone Roses, όσο για τα υπόλοιπα ακούστε και κρίνετε...καλά μπάνια...
2. Love Dance - Perfect Friendship
3. Monsters Are Waiting - I Wanna be Adored (Stone Roses cover)
4. The Tables - (I married) a monster from outter space
5. Cudgels - Joybang!
6. Geographer - Kites
7. The Teenagers - Made of...
8. Phoenix - 1901 (The Teenagers Remix)
9. The Joy Formidable - Austere
10. Crystal Castles - Suffocation (Memory Tapes Remix)
11. Holiday for Strings - Two of You (Dance Mix)
12. Fredrick Carlsson - Fredrick Carlsson
13. !!! - AM/FM
14. Marina and the Diamonds - Oh No! (Grum Remix)
15. autoKratz - Kick (The Japanese Popstars Remix)
2.6.10
diggg !
2. The Hillfields - Down On You
3. La Bien Querida - Corpus Christi
4. ??????
5. Wild Nothing - Chinatown
6. Ellie Goulding - Guns And Horses Tonka Radio Cut
7. Cartridge - Black Roads
8. Moving Units - Between Us & Them
9. Bright Light Bright Light - A New Word To Say (Radio Edit)
10. Hurts - Better Than Love
11. Pony Pony Run Run - Walking On A Line (Lifelike Radio Mix)
12. Chicks on Speed - We Don't Play Guitars (Ft. Peaches)
13. Fangs - Cos I Said So (Kid Gloves Mix)
14. You Say Party! We Say Die! - Glory
27.5.10
Support Open Source
8.5.10
χωρίς πολλά πολλά...
Οι στολισμένες με εθνικούς τίτλους μεγάλες τράπεζες ήταν από τη γέννησή τους απλώς εταιρίες ιδιωτών σπεκουλάντηδων, που στάθηκαν στο πλευρό των κυβερνήσεων και που, χάρη στα προνόμια που πήραν, ήταν σε θέση να δανείζουν σ' αυτές χρήματα. Γι' αυτό η διόγκωση του δημόσιου χρέους δεν έχει άλλον πιο αλάθητο μετρητή από την προοδευτική άνοδο των μετοχών αυτών των τραπεζών, που η πλέρια ανάπτυξή τους χρονολογείται από την ίδρυση της Τράπεζας της Αγγλίας (1694).
Η Τράπεζα της Αγγλίας άρχισε τη δράση της δανείζοντας στην κυβέρνηση τα χρήματά της με τόκο 8%. (...) Δεν πέρασε πολύς καιρός και το πιστωτικό αυτό χρήμα, που δημιούργησε η ίδια, έγινε το νόμισμα, με το όποιο η Τράπεζα της Αγγλίας έδινε δάνεια στο κράτος και πλήρωνε για λογαριασμό του κράτους τους τόκους του δημοσίου χρέους. Και σα να μην ήταν αρκετό ότι έδινε με το ένα χέρι για να εισπράττει περισσότερα με τ' άλλο, έμενε, ακόμα και τη στιγμή που εισέπραττε, αιώνιος πιστωτής του έθνους ως την τελευταία πεντάρα που είχε δώσει. Σιγά - σιγά έγινε ο αναπόφευχτος φύλακας του μεταλλικού θησαυρού της χώρας και το κέντρο έλξης όλης της εμπορικής πίστης. Τον ίδιο καιρό που έπαψαν στην Αγγλία να καίνε μάγισσες, άρχισαν να κρεμούν παραχαράκτες τραπεζογραμματίων. Ποια είναι η εντύπωση που προκάλεσε στους συγχρόνους τους η ξαφνική εμφάνιση αυτής της φάρας των τραπεζοκρατών, χρηματιστών, εισοδηματιών, μεσιτών, σπεκουλάντηδων και σκυλόψαρων του χρηματιστηρίου, το δείχνουν τα γραφτά του καιρού εκείνου, λ.χ. του Μπόλινμπροκ.
Μαζί με τα δημόσια χρέη δημιουργήθηκε ένα διεθνές πιστωτικό σύστημα, που συχνά για τούτον ή για κείνον το λαό αποτελεί μιαν από τις κρυφές πηγές της πρωταρχικής συσσώρευσης. Ετσι, οι προστυχιές του βενετσιάνικου ληστρικού συστήματος αποτελούν μια τέτοια κρυφή βάση του κεφαλαιϊκού πλούτου της Ολλανδίας, που η Βενετία της παρακμής της δάνειζε μεγάλα χρηματικά ποσά. Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις Ολλανδίας και Αγγλίας. Στις αρχές κιόλας του 18ου αιώνα έχουν υπερφαλαγγιστεί κατά πολύ οι μανουφακτούρες της Ολλανδίας, που έχει παύσει να είναι κυρίαρχο εμπορικό και βιομηχανικό έθνος. Γι' αυτό από το 1701 έως το 1776 μια από τις κύριες επιχειρήσεις της Ολλανδίας είναι να δανείζει τεράστια κεφάλαια, ειδικά στον ισχυρό ανταγωνιστή της, την Αγγλία. Κάτι παρόμοιο γίνεται σήμερα και ανάμεσα στην Αγγλία και τις Ενωμένες Πολιτείες. Πολλά κεφάλαια, που εμφανίζονται σήμερα στις Ενωμένες Πολιτείες χωρίς πιστοποιητικό γέννησης, είναι, αίμα παιδιών που μόλις χτες έχει κεφαλαιοποιηθεί στην Αγγλία.
Επειδή το δημόσιο χρέος στηρίζεται στα κρατικά έσοδα, που οφείλουν να καλύπτουν τις χρονιάτικες τοκοχρεολυτικές κλπ. πληρωμές, το σύγχρονο φορολογικό σύστημα έγινε αναγκαίο συμπλήρωμα του συστήματος των εθνικών δανείων. Τα δάνεια δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση ν' αντεπεξέρχεται σε έκτακτα έξοδα, χωρίς να γίνεται αυτό αμέσως αισθητό στον φορολογούμενο, μετά όμως απαιτούν αυξημένους φόρους. Από την άλλη μεριά, η αύξηση των φόρων, που προκλήθηκε με τη συσσώρευση απανωτών δανείων, αναγκάζει την κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση καινούργιων εκτάκτων εξόδων να καταφεύγει διαρκώς σε καινούργια δάνεια. Ετσι, το σύγχρονο φορολογικό σύστημα, - που άξονάς του είναι οι φόροι στα πιο αναγκαία μέσα συντήρησης (επομένως και το ακρίβαιμά τους), κρύβει μέσα του το σπέρμα της αυτόματης προοδευτικής αύξησης. Η υπερφορολόγηση δεν είναι επεισόδιο, αλλά μάλλον αρχή (...).Ο μεγάλος ρόλος, που το δημόσιο χρέος και το αντίστοιχό του φορολογικό σύστημα παίζουν στην κεφαλαιοποίηση του πλούτου και στην απαλλοτρίωση των μαζών, ώθησε πλήθος συγγραφείς, όπως τον Κόμπετ, τον Ντάμπλνταιη και άλλους, να κάνουν το λάθος ν' αναζητούν σ' αυτό τη βασική αιτία της αθλιότητας των συγχρόνων λαών».
Καρλ Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», Τόμος Α', σελ. 779 - 781
The Stranglers - No More Heroes
4.5.10
tunes upon the grass...
2. Oldfish - Dot dot dot
3. Club 8 - Whatever you want
4. The radio dept. - Pulling our weight
5. The Embassy - It pays to belong
6. Popnoname - Hello gorgeous
7. Minus the Bear - Into the mirror
8. The lonely forest - We sing in time
9. Datarock - True stories
10. Kaskade (featuring Dragonette) - Fire in your shoes
11. Helsinki 78-82 - So lifelike
12. The XX - Night Time (What Kind of Breeze Do You Blow Extended Edit)
13. Crystal castles - Celestica
6.4.10
STEREOFIDELIC APRIL!
2. Kavinsky-Nightcall (Breakbot Remix) 3. Gypsy And The Cat-Time To Wander (Joan Of Arc Remix)
4. Millionyoung-Hammock
5. Hexes & Ohs-H H Highschool
6. Peaches-Fan Etiquette
7. The Teenagers-Love No (Delorean Remix)
8. Casio Social Club-Imagination
9. Jupiter-Vox Populi (Lifelike treatment)
10. Two Door Cinema Club-Something Good (The Twelves Remix)
11. Lebatman-Hyadum Crash
12. Phinz-Text to Speech
13. Le Le-Disco Monster (Marco Solo Remix)
14. Silver Disco-Slip Away
9.3.10
transformed and remixed 2009
Αν και τα κατεβατά με τα best of ποτέ δε με ενθουσίαζαν, τη χρονιά που πέρασε -κοιτάζοντας πίσω, και περιδιαβαίνοντας αρκετά blogs με έγγυρη και έγκαιρη άποψη στα σύγρονα μουσικά τεκταινόμενα, έπεσα κι εγώ στη λούμπα να παραθέσω κάτι από best of. Πιο συγκεκριμένα, η μικρή λίστα έχει να κάνει με δέκα από τα καλύτερα (πάντα υποκειμενικά) remixes και re-edits μέσα στη χρονιά που πέρασε...Κάποια ηλεκρονικά που έγιναν πιο ηλεκτρονικά, κάποια ηλεκτρικά που κατέληξαν πιο χορευτικά και κάποια φωτεινά - pop - φλώρικα που μετασχηματίστηκαν σε σκοτεινά - χορευτικά - πιο αντρικά.
1. Empire of the Sun - Walking on a Dream (Treasure Fingers Remix)
2. N.A.S.A. - Gifted (Steve Aoki Remix)
3. Pacific! - Hot Lips (STAYGOLD remix)
4. Passion Pit - The Reeling (Calvin Harris Remix)
5. Phoenix - Lisztomania (Classixx Version)
6. Sebastien Tellier - Kilometer (A-Trak Remix)
7. The Juan MacLean - Happy House (VHS or Beta Remix)
8. The Phenomenal Handclap Band - You'll Disappear (Munk Remix)
9. The xx - Crystalised (Rory Phillips Mix)
10. Yeah Yeah Yeahs - Heads Will (A-Trak Club Mix)
2.3.10
80's come back soon !
4.2.10
...antimatter of time
1. The Radio Dept. - Bachelor kisses
2. Tape deck mountain - On my honor (Letting Up Despite Great Faults RMX)
3. Cavaliers of Fun - Secret galaxies
4. Velo - Trading Alibis
5. Gold Motel - Perfect in my mind
6. Curses! - The deep end (Holy Ghost! RMX)
7. Ladyhawke - Magic (The Swiss RMX)
8. Dragonette - Pick up the phone (Michael Van She RMX)
9. We Are Enfant Terrible - Snap dragon (The Teenagers Remix)
10. The Golden Filter - Solid gold
11. Rimer London - Go away
12. Phinz - Atari Disco
13. Vitalic - Second Lives (Bloody Beetroots Remix)
14. Brusque Twins - Diptych
6.1.10
Δέκα χρόνια πίσω...(παρέα με ένα περιοδικό) #1
Σκαλίζοντας λοιπόν παλιές τυπωμένες πληροφορίες, σε ιλουστρασιόν ή Α4 χαρτιά, μου καρφώθηκε η ιδέα ενός ιδιότυπου rewind από παλιά περιοδικά στα οποία οφείλουμε- πρέπει να πω, πολλά από τα οποία κάποτε ψάξαμε πριν ακούσουμε μπάντες, τραγούδια, συναυλίες και άλλα πολλά που φειδωλά τα χαρίζει πλέον η διαδικτυακή λερναία ύδρα ελαχιστοποιώντας την αξία της πληροφορίας σε επίπεδα αδιαφορίας και κορεσμού. Ξεκινάω λοιπόν τούτη την αναδρομή δέκα χρόνια πίσω παρέα με ένα fanzine που ακόμα και σήμερα θα πρέπει να ντρέπονται αντίστοιχα εμπορικές εκδόσεις εμπρός του...
Τεύχος 121 με δώρο επτάιντσο των Calexico παρακαλώ! Από περίπτερο των Εξαρχείων, λίγο πριν φύγω να υπηρετήσω το έθνος...Τα τραγούδια που αποφάσισα να συνοδεύσουν την ανάρτηση αναφέρονται μέσα στο περιοδικό, είτε ως κριτικές νέων κυκλοφοριών, κριτικές συναυλιών, είτε ως παρουσιάσεις - συνετεύξεις καλλιτεχνών και δεν έχουν καμία μα καμία συνοχή. Απλά, έτσι διότι έχουν και κάποια μικρή ασήμαντη ιστορία πάνω τους...
@ Ένα κομμάτι που περιγράφει ιστορίες για τα τσιγάρα που έχουν καπνίσει οι γυναίκες που "πέρασαν"...
Hefner-The hymn for the cigarettes
@ Μαλακώνει ο καιρός και μάλλον απαραίτητη είναι και η ονειρώδης pop των Trembling Blue Stars, τόσο γλυκιά που ένας φίλος μου είχε πει ότι από δαύτους μπορείς να πάθεις και ζάχαρο...
Trembling Blue Stars-Idyllwild
@ Χιτάκι την συγκεκριμένη περίοδο και καλά κάνει. Οδηγώντας το ξανάκουσα ύστερα από πολύ καιρό και με έφερε στα χρόνια του Ρόδον FM, ίσως έπρεπε να τους είχα δει και στο live, αλλά δεν θυμάμαι γιατί δεν..
Mercury Rev-Goddess on a higway
@ Ένα βινύλιο δώρο από το Manchester, περιμένοντας το τίποτα...και μετά αυτό που με χτύπησε ήρθε από τη Σκωτία. The boy with the arab strap...όλος ο δίσκος για φάγωμα, λιώσιμο στο πικάπ και αρκετές ώρες προσπάθειας ερμηνείας αλλά και αναζήτησης ταύτισης των στίχων με τα προσωπικά μου "γιατί"...
Belle & Sebastian-Is it wicked not to care