3.10.12

funny games

το διλημμα του ή να την "κανεις" ή να φορεσεις απο τωρα -σωνει και καλα μπουφαν, ειναι κατι που δυσκολα θα συνηθισω...προς το παρον αντιστεκομαι στο τεχνητο ψυχος. αντιστεκομαι (;) μια μικρη μορφη αντιστασης μπορει να πει κανεις οτι ειναι κι αυτη. αρχιδια. δε γνωριζω πλεον.
εχω αρχισει δε, πλεον να πιστευω οτι οι αντιστασεις, τα "πολεμοφοδια", οι ασπιδες αμυνας εναντια στην "επιτυχια" που μας επιβαλεται, εχουν πληρως εξοντωθει ή καταντησαν τοσο μαλακες οσο και μια διαρροια απο καρυ στο πιο φτηνο νεπαλεζικο φαστ φουντ. μπορει να ειναι ασημαντο για τους πολλους, μπορει απλα ακομα μια αλλη ειδηση μεσα στους τονους πληροφοριων που αντλουμε πια...
στην προσφατη παρα-ολυμπιαδα της αγγλιας τρεις αθλητες με "ειδικες" αναγκες "πιαστηκαν" ντοπαρισμενοι. και ξαφνικα προσπαθω να σκεφτω (εν μεσω χριστοπαναγιας). ως που θα φτασει η ανθρωπινη ματαιοδοξια! ντοπα, πρεζα ή οτιδηποτε αλλο σε ανθρωπους - για ανθρωπους που απλα ζουν διαφορετικα διοτι ετσι "επιλεχθηκε" να ειναι (;) για ενα κομματι μεταλλο (;) για να ειναι εστω "πρωτοι". σε τι;
κι απο την αλλη να βλεπεις την κοινωνια μιας χωρας -που γουσταρει να βυθιζεται, να αντιδρα με λογικη αρουραιου. με κρισεις πανικου, προσπαθωντας να πολεμησει τη βρωμα που τον εχει καλυψει με ροχαλες. ο πατος δεν ειναι ορατος...δυσλεκτικα αρχιδια που κανουν κουμαντο ολα αυτα τα χρονια κι ολοι εμεις που απλα σηκωσαμε το γιακα του πολο και νομιζουμε οτι βρισκομαστε σε ιστιοπλοϊκο. χρησιμευει πλεον ο ορθιος γιακας, μπας και κρυψει τον αναψοκοκκινισμενο σβερκο απο την πολλη σφαλιαρα. διοτι, ρε μαλακα, ποτε δε χωνεψα αυτο το στυλ με τον ορθιο γιακα, το μασημα τσιχλας οπου αναγκαστικα το σαγονι παραπαιει σα γραφομηχανη, σετακι με το μπρελοκ, τα κλειδια της "κουρσας" και το κινητο. ασορτι παει και το λοαφερ. αντε γαμησου ρε! απο τα τσοκαρα του '80 μου εγινες κουλ. βαριεμαι. βαριεμαι να ψαξω ποιος και τι φταιει. σιγουρα οχι αυτοι που αφησαν περιποιημενο μουστακι και κρατανε τη μπυρα σαν παραλυτοι παραμασχαλα σε στενα πλησιον της πλατειας συνταγματος. αυτοι σιγουρα δε φταινε (για αυτη τη νεα φυλη θα εχει σιχτιρισμα αλλη φορα) διοτι δε ειναι κουλ να φταις. κουλ ειναι να παθαινεις. και να σου, σκανε μυτη και τα ακουαφορτε της ελληνικης τουαλετας (καμπινες λεγονταν πριν το '85), για να ξεβρωμισει ο τοπος...ασε βαριεμαι και για αυτο. αναλυσεις περι λουμπεν, ακροδεξιας, συμμοριων ή απλως κρασαρισμενων κλπ, απλα βαριεμαι.
τωρα -θα πει καποιος, οργη και ανια που κουμπωνουν. κουμπωνουν. εδω κουμπωνει ο ελληνας που εχει και δινει ακομα λεφτα για γεροντο-φανκ στο ΟΑΚΑ και μπυρες απο το λιντλ. τα ιδια συναισθηματα κουμπωνουν οταν ξαναβλεπεις την πρωτοτυπη εκδοχη της ταινιας του Μ. Χανεκε...παρακολουθεις ολον τον ηθικο, σωματικο και ψυχολογικο βιασμο απο δυο "αποστειρωμενους" και ψυχρους, γοητευτικους νεαρους (θα μπορουσαν να ειναι και χιπστερς του '12) σε μια "αρτια" -κατα τα προτυπα, δομημενη οικογενεια. καλα προφυλαγμενη απο ολων των τυπων τους αστικους κινδυνους, αλλα βαλλομενη απο την απροβλεπτη βια. κι εσυ τι κανεις...θες να μπεις μεσα στην τηλεοραση, να λυντσαρεις, να φωναξεις, να σταματησεις την ακατασχετη ροη βιας που ερχεται απο παντου. αλλα...μια ανεξηγητη τελματωση σε βασταει κολλημενο, λιωμενο στην πολυθρονα, διχως ιχνος αντιδρασης. ετσι νιωθω. αστειο. 

"τα τραγουδια για οσους καταλαβαν ειναι σχετικα, για τους αλλους να ακουσουν και να σκασουν"
μιστερ ροττελ (μετριος παιχτης ms. pacman) (1973- today)

Autechre - Incunabula
Boards of Canada - Music Is Math
Boards Of Canada - Roygbiv
Casino vs. Japan - Go Hawaii
Console - My Dog Eats Beats
Couch - Alle Auf Pause
Kreidler - Jaguar
Labradford - Pico
Laub -Wortspur
Rothko - Roads Become Rivers
Schneider TM - Reality Check
Tarwater - Tar
To Rococo Rot and I-Sound - The Trance of Travel
To Rococo Rot -Hotel Morgen

No comments:

SYNC ME @ SYNC