16.12.12

#06 Woollen Kits - Four Girls

για τη συμπαθεια την οποια τρεφω στις μπαντες της ωκεανιας και εδικα της νεας ζηλανδιας μπορω να την εξηγησω παντοιοτροπως...απο που να ξεκινησω...
απο ολες τις μπαντες της flying nun που ολες ειναι μια και μια;
απο τη ευρυτερη σκηνη του auckland ή ακομα και του christchurch που εδρευει και η προαναφερθεισα εταιρεια;
απο τις μπαντες των ερημων της αυστραλιας που δεν ειχαν αναγκη ουτε απο πεταλια, ουτε απο πολυσυνθετα σετ τυμπανων, ουτε απο υψηλης τεχνολογιας μαγνητες στις κιθαρες;
ισως πολλοι αλλοι λογοι. αυτο που μου δινει την αιτια, ισως ειναι σχετικο με την ολη φαση επιβιωσης των πληθυσμων οπου καποτε "πεταχτηκαν" στην ακρη του ημισφαιριου, οπως οπως...διχως να γνωριζουν τιποτα και με την αναγκη της επιβιωσης να εστιαζεται στα βασικα.
η μπαντα αγνωστη. χωρις πεποιθησεις να γινει διασημη. απλα να παιζει καπου μεταξυ μελβουρνης ή το πολυ μεχρι το μπρισμπεϊν. κι ετσι για την πλακα, μεσα στο δωδεκα, βγαζει δυο μεγαλους δισκους (γιατι δισκους βγαζουν οι μπαντες και κυκλοφοριες ή εμ-πι-θρι η λανα ντελ ρεϋ και οι διαφοροι και-καλαδες). θεματικα απροβληματιστο. τι να σε προβληματιζει αλλωστε οταν η επομενη πολη απεχει δεκα ωρες οδηγηση...μονο το επομενο βενζιναδικο και τα μπαρ με τα πλαδαρα ροζαλι βυζια πισω απο τη μπαρα.
συνεπως καθε μπαντα που σεβεται την καταγωγη της πρεπει να γεμισει ενα δισκο με τρεις τουλαχιστον τιτλους που αναφερονται σε γυναικες και τα υπολοιπα τραγουδια (ναι, τραγουδια κι οχι τρακς) να κανουν νταλαβερι με λαβ-στορυ, πεζα και καθημερινα.
και το γουσταρω διοτι με εκαναν να ανακαλεσω τις πρωτες δουλειες των clean, τους beat happening, φανταστηκα καρω πουκαμισα (οχι σαν κι αυτα που γυρνοβολανε εφαρμοστα περι την σταδιου και το συνταγμα), τρυπιους αγκωνες σε μαλλινες μπλουζες, ενα βαθυ, ενα χαϊ-χατ κι ενα ταμπουρο...με πηγαν πισω εκει καπου περιπου στα τελη του ογδοντα - αρχες εννενηντα και με εκαναν να ξεσκονισω παλι διαφορα παλια σεντουκια γεματα jangle κιθαρες, τοτες που η ηχοληψια την εβρισκε με τεσσερα καναλια χωρις οι ειδικοι να το βαφτιζουν lo-fi.


20. Deep Time - Deep time
19. Mouse On Mars - Parastrophics
18. Mr. Kitty - Eternity
17. Beach House - Bloom
16. The Underground Youth - Delirium
15. TRUST - TRST
14. Laetitia Sadier - Silencio
13. Horrid Red - Nightly Wreaths
12. Holograms - S/T
11. Death and Vanilla - S/T
10. Friends - Manifest
09. La Sera - Sees The Lighτ
08. Cats On Fire - All Black Shirts To Me
07. Vatican Shadow - Ghosts On Chechnya
06. Woollen Kits - Four Girls

No comments:

SYNC ME @ SYNC